298
post-template-default,single,single-post,postid-298,single-format-standard,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-line-through,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Îmbrăcând timpul

 

Bijuterii antebelice și interbelice, dantelă veche, poșete, pălării, mănuși … tot ce înseamnă accesorii vintage și antique… apoi marame, ii, paftale, fote, vâlnice, salbe… piese iconice de port tradițional… Frumusețea de altădată poate fi și frumusețea noastră dacă știm să ne raportăm la farmecul ei într-un mod personal, creativ, contemporan. Eleganța, rafinamentul, melancolia și candoarea femeilor care ne privesc din fotografii de dincolo de timp, ne vor ajuta să învățăm o lecție pe care am vrut cu tot dinadinsul să o uităm. Feminitatea.

Arta de a fi femeie a fost uitată, a ajuns să fie considerată vulnerabilitate sau simplă aparență când, de fapt, este vorba despre esență pură, vibrație, magnetism.   Feminitatea presupune, dincolo de rafinamentul vestimentar obligatoriu, un anumit fel de a vorbi, de a asculta, de a te mișca, de a atinge pământul atunci când mergi pe drum. Este o frumusețe interioară, tainică, nedeclarată. Astăzi gingășia, candoarea, delicatețea sunt privite cu dispreț, fiind considerate apanaj al vulnerabilității, al lipsei de putere și autoritate.

Nu există formule magice pentru a-ți descoperi, asuma și afirma feminitatea, însă o incursiune în istoria modei poate face minuni. Până atunci, vă rog să nu uitați că feminitatea nu înseamnă deloc vulnerabilitate. Înseamnă putere, magie, mister. Cât despre frumusețe … e atât de subiectivă. Și acest lucru îl demonstrează faptul că idealul oscilează, între extreme, de la o epocă la alta. Așa că, oricum am fi, rubensiene sau silfide, palide sau bronzate, voluptoase sau angelice, suntem sarea și piperul acestei lumi,  ne jucăm cu ea după bunul nostru plac iar, atunci când ne propunem, o putem schimba pe un imperiu sau pe o pereche de pantofi.

 

 

Iulia Gorneanu

No Comments

Post a Comment

20 − 13 =